I Heat You är ett gotländskt företag som revolutionerar modebranschen genom att ta in värme. Vi skapar mode att använda på kontoret, hemma eller varför inte på festen för alla som behöver lite extra värme i sina liv.

Historia

Arbetet med I Heat You började vintern 2016 när vår grundare Emma Hällström fått veta att hon hade sjukdomen uretrit. Hon hade då sökt hjälp i 15 år för, vad hon trodde var, återkommande urinvägsinfektioner. 15 år av misstro från sjukvården, onödiga penicillinkurer och oändligt med tranbärsjuice. 

När Emma fick veta att hon inte är ensam, utan en av ungefär 500 000 kvinnor enbart i Sverige som lider av uretrit, bestämde hon sig för att hitta en lösning till dessa kvinnor. För Emma och många andra är värme det som hjälper absolut bäst mot uretrit, både för att undvika anfall och för att lindra när olyckan väl är framme.

En feministisk innovation

I skrivandets stund (2018-02-28) finns det noll (0) artiklar om uretrit på 1177.se. På samma sida finns det för den manliga varianten prostatit hundra (100) artiklar. Kunskapen inom sjukvården och forskningen om kvinnosjukdomar är så extremt eftersatt.  Det måste bli ändring på det!

Vi vet också att normtemperaturen på kontor är satta för att passa en medelålders och normalviktig man. Kvinnors ämnesomsättning och kroppar gör att vi därför oftare fryser på jobbet än män.

Och en feministisk revolution

Samhället ser inte kvinnokroppen som särskilt viktig eller som norm. Därför är I Heat You en feministisk innovation. Tyvärr kan vi inte åka runt på alla arbetsplatser och höja temperaturen till en kvinnoanpassad nivå och inte har vi tillräckligt med pengar för att påverka forskningen, än.

Vi börjar istället med att lösa det akuta problemet med värmande mode och i längden hjälpa forskning och samhälle att anpassa sig även till den underbara kvinnokroppen.

Kontakt

Såhär kommer du i kontakt med oss!

Telefon, vardagar 9-17: 0498-68 33 68

Mail: info@iheatyou.se

Post: Femingo AB, Box 1118, 621 22 Visby

Teamet

Vi är ett gäng som arbetat med I Heat You i olika omgångar, några av dessa är:

Emma Hällström – grundare och VD.

Kim Ingesson – medgrundare och art director.

Amalia Ericsson – industridesigner, konsult, Innovation Gotland.

Sara Högblom – designer och mönsterkonstruktör, konsult, Pattern & Grading.

Mats Forslund och Per Rosén – webbdesigners, konsulter, Visby Webb.

Malin Eklund – ekonom, konsult, Eklunds ekonomi.

Daniel Freeman – affärsutvecklare i vår inkubator Science Park Gotland.

Vi har även täta kontakter och samarbeten med organisationer som Almi, Enterprise Europe Network med flera.

Vårt nyhetsbrev

Om du vill vara säker på att få ta del av de senaste nyheterna kring I Heat You, specielerbjudanden och kanske en och annan inbjudan till events så måste du signa upp dig på vårt nyhetsbrev!

 

2 Comments

 • Hej!
  Jag undrar när värmedynan kommer. Den behövs!🙂
  Med vänlig hälsning,
  Maria Hörnell

  Reply
  • Hej Maria!
   Vi börjar skicka i slutet av den här veckan, så nästa vecka bör den komma!
   Varma hälsningar
   Emma

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *