Colorful candy and fruit jelly jujube on a pink background

Socker och uretrit

 

Jag har inte velat ge mig in i diskussionen kring om hur dina matvanor påverkar uretriten. Mest för att jag är så otroligt trött på alla kostråd kring olika saker, vill inte medverka till någon form av bodyshaming och tycker väl allmänt att det råder en hets kring socker och kolhydrater som är lite väl överdriven.

Jag tror inte att socker är roten till allt ont. Och jag är ganska övertygad om att olika kroppar reagerar olika på olika saker. Plus att det är gott med godis.

Med det sagt så vill jag berätta lite om mina egna erfarenheter kring hur min uretrit påverkas av socker.

Min uretrit och socker

Under några månader har jag av olika anledningar hållit en väldigt strikt diet. Socker har inte varit en del av min vardag på samma sätt som det brukar. Under den här tiden har jag några gånger gjort avsteg från dieten och ätit socker, för hur kul är det egentligen med jul eller påsk utan att få äta godis? En jul utan skumtomtar är bara en långhelg då jag inte får jobba om du frågar mig.

Tyvärr har uretriten kommit som ett brev på posten, eller ja kanske mer som ett sms eftersom den inte kommit bort på vägen utan levererats i tid.

Jag önskar så att jag kunde säga att socker inte påverkat alls, men det har blivit väldigt tydligt att det faktiskt påverkar min kropp.

Med det sagt så finns det såklart även andra faktorer som kan ha påverkat under de här perioderna.

De ack så viktiga rutinerna

När jag är ledig fallerar alla mina rutiner direkt. Det gör att jag slarvar med att dricka vatten och även att hålla mig varm. Båda är saker som jag ser påverkar min kropp och min uretrit negativt.

Så kanske är inte sockret den enda boven i dramat. Men jag ser absolut att det påverkar MIN uretrit. Trist, det är ju så otroligt gott med godis och svärmors kakor.

Pink menstrual cup and tampons on color paper background, female intimate hygiene period products, top view

Mens mens mens mens mens

Visste ni att det idag, den 28 maj, är internationella mensdagen? Det är en dag som instiftats av WASH Unicef för att belysa att det finns stora hälso-och jämställdshetsproblem relaterade till menstruation globalt. 28 maj valdes efter en vanlig menscykel – 28 dagar totalt med 5 dagar mens. Mens är ju något en ganska stor del […]
Läs mer
Rainbow colored range of towels on white

Life hacks – handduken

En vild chansning säger att jag inte är ensam om att vilja komma någorlunda nära spegeln när jag sminkar mig. Kanske beror det på att jag ser så sjukt dåligt utan mina glasögon och därför behöver vara nära, men å andra sidan är jag ju inte ensam om att ha nedsatt syn heller. Kalla hand(fat)en […]
Läs mer
Plastic bottle of water near man, boy doing yoga on the beach at sunset , sunrise time. Yoga finger pose

Life Hacks – Vattenflaska

  Att uretrit är skit vet vi. Och att kyla kan komma överraskande vet vi också. Vem tusan klarar av att planera hela tiden för allt som kan hända? Inte jag i alla fall. När kylan överrumplar en på båten, tåget, restaurangen, kontoret eller var det nu kan vara finns ett knep att ta till. […]
Läs mer
Image from space with a cartooned mini me dressed as Rey and the text May the fourth be with you

May the fourth be with you

  Vad tusan har en dag som på ett litet ironiskt sätt firar Star Wars med I Heat You att göra. Förutom att det känns som att vi faktiskt arbetar med produkter som är som tagna ur en sci-fi-film så var ju faktiskt Star Wars filmerna ganska tidiga med att lyfta fram starka kvinnliga roller. […]
Läs mer
Scroll to Top