Pink menstrual cup and tampons on color paper background, female intimate hygiene period products, top view

Mens mens mens mens mens

Visste ni att det idag, den 28 maj, är internationella mensdagen? Det är en dag som instiftats av WASH Unicef för att belysa att det finns stora hälso-och jämställdshetsproblem relaterade till menstruation globalt. 28 maj valdes efter en vanlig menscykel – 28 dagar totalt med 5 dagar mens.

Mens är ju något en ganska stor del av befolkningen får stå ut med under en stor del av livet. Helt klart inte något att skämmas för på något sätt – alls. Men det har jag gjort, och ärligt talat gör jag det fortfarande. Så jag tänkte gå utanför min komfortabla zon och berätta om min verklighet.

En onormal cykel

Många kan typ ställa klockan efter sin cykel. Så har det aldrig varit för mig, bortsett från de år då jag stoppade i mig hormoner som jag mådde galet dåligt av.

Min cykel kan vara alltifrån 23 dagar till typ 45 dagar och jag blöder i cirka 7 dagar. Dessutom verkar det ibland som att den hoppar över en månad, då kan cykeln vara upp till 75 dagar. Det sker oftast i november/december. Då kissar jag på stickor med hjärtat i halsgropen. Om det är där för att jag vill ha ett plus eller för att jag absolut inte vill det har varierat genom åren.

Jag vet inte om det hade varit bättre med regelbunden cykel, men som det är nu kommer mensen mer eller mindre som en total överraskning varje gång. Trots att jag faktiskt har haft den i över 20 år.

Den stuckna grisen

Dag 2-4 (ibland redan dag 1) är rejäla blodbad. Inte konstigt att en blir trött av att förlora så mycket blod! Det hade ju varit spännande att mäta någon gång hur mycket blod som försvinner ur min kropp varje månad, eller mer eller mindre varje månad i alla fall. Men vem orkar det?!

Menskoppen – ett tidigare halleluja moment

För några år sedan upptäckte jag menskoppen, varför har inte denna underbara lilla sak kommit in i mitt liv tidigare? Förut har jag blött igenom största tampongen efter någon timme. Menskoppen klarar ju typ hur mycket som helst. Hade det inte varit för den dödliga mensvärken så hade jag kunnat glömma att jag hade mens.

Mördande mensvärk

Hur många har någon gång fått höra ”Mens är ingen sjukdom!”? Nej, det kanske det inte är. Men när det känns som att någon håller på att slita ur livmodern på dig eller hugger dig med knivar i ryggen, – då är det inte riktigt läge att påminna om det.

När jag har mens jobbar jag hemifrån, helst under en filt och med värme mot magen och/eller ryggen.

Heather – mitt senaste halleluja moment

Utöver att jag knaprar alvedon för glatta livet under dessa dagar så har jag ju numer till gång till en Heather som är amazing. Antingen sitter jag på henne och blir varm om ländryggen eller så har jag henne mot magen som en vetekudde. Fördelen mot vetekudden är att jag slipper springa och värma hela tiden.

Du kan fortfarande skriva upp dig på intresselistan för Heather här så får du ett finfint erbjudande när vi lanserar!

Rainbow colored range of towels on white

Life hacks – handduken

En vild chansning säger att jag inte är ensam om att vilja komma någorlunda nära spegeln när jag sminkar mig. Kanske beror det på att jag ser så sjukt dåligt utan mina glasögon och därför behöver vara nära, men å andra sidan är jag ju inte ensam om att ha nedsatt syn heller. Kalla hand(fat)en […]
Läs mer
Colorful candy and fruit jelly jujube on a pink background

Socker och uretrit

  Jag har inte velat ge mig in i diskussionen kring om hur dina matvanor påverkar uretriten. Mest för att jag är så otroligt trött på alla kostråd kring olika saker, vill inte medverka till någon form av bodyshaming och tycker väl allmänt att det råder en hets kring socker och kolhydrater som är lite […]
Läs mer
Plastic bottle of water near man, boy doing yoga on the beach at sunset , sunrise time. Yoga finger pose

Life Hacks – Vattenflaska

  Att uretrit är skit vet vi. Och att kyla kan komma överraskande vet vi också. Vem tusan klarar av att planera hela tiden för allt som kan hända? Inte jag i alla fall. När kylan överrumplar en på båten, tåget, restaurangen, kontoret eller var det nu kan vara finns ett knep att ta till. […]
Läs mer
Image from space with a cartooned mini me dressed as Rey and the text May the fourth be with you

May the fourth be with you

  Vad tusan har en dag som på ett litet ironiskt sätt firar Star Wars med I Heat You att göra. Förutom att det känns som att vi faktiskt arbetar med produkter som är som tagna ur en sci-fi-film så var ju faktiskt Star Wars filmerna ganska tidiga med att lyfta fram starka kvinnliga roller. […]
Läs mer
Scroll to Top